torsdag den 8. december 2011

8. December...

Glædelig 8. December...


Så varsles der endnu engang storm over Danmark og herhjemme har vi siddet lunt og trygt indenfor og nydt en lækker omgang blodpølse... Ja, det hører sig julen til her i huset og også hjemme hos mine forældre og bedsteforældre... Jeg kan godt forstå, hvorfor nogen måske synes det er en kende ulækkert, jeg mener, det hedder jo blodpølse, men jeg tænker ærlig talt ikke over det og synes det smager herligt - i begrænsede mængder...Her er lige en opskrift på en variation i forhold til det sukker og sirup vi plejer at servere til...

ca. 500 g blodpølse
smør til stegning
kanelsukker
Æblemos:
1 kg madæble
1 vanillestang
½ – 1 dl. sukker efter smag

Start med æblemosen: Skræl æblerne, fjern kernehusene og skær frugtkødet i både. Læg dem i gryde med en lille smule vand i bunden, kornene fra vanillestangen samt stangen selv og damp dem under låg ved middel varme, til de koger ud, og fisk så vanillestangen op. Smag mosen til med sukker og server den lun. Flå blodpølsen og skær den i ca. 1 cm tykke skiver. Rist dem nogle få min. på hver side i brunet smør, til de bliver lidt sprøde, og server dem straks med æblemosen og kanelsukker til.

Måske det kan få pølsen til at virke mere spiselig... God fornøjelse og bon appetit...

3 kommentarer:

 1. Blodpølse med æblemos er godt - og så fik vi også sirup til ;-) Bli'r jo helt misundelig og lækkersulten :-) Det var en vinterspise i mit barndomshjem.

  SvarSlet
 2. Får slet ikke skrevet til dine indlæg.. Men nyder dine julekalender indlæg! Knus

  SvarSlet
 3. Gitte: Jeg må prøve det en dag... det lyder bare total underligt i min verden at spise æblemos til blodpølse, men lur mig om det ik er godt ;)

  Bianca: Jamen det er helt i orden søde - er glad for at du læser med!

  SvarSlet

Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...

Print

Ophavsret

Alle billeder og tekst på denne blog tilhøre Agnethe - about a girl medmindre andet er nævnt og anvendelse heraf uden tilladelse vil medføre retsligt efterspil.

Spørg venligst, hvis du vil låne mine billeder eller tekster - tak...