fredag den 23. december 2011

23. December - julebag del 3

Glædelig 23. december og lillejuleaften...



Så er der ikke mange timer til spændingen bliver udløst - kun én dag tilbage og så går det løs... Julestemningen har så småt indfundet sig i det Thorsenske hjem, hvor aftensmaden bestod af risengrød (en dejlig tradition taget med hjemmefra mine forældre) og hvidtøl (dog uden citronvand, for det er skisme svært at opdrive nogen steder!) og dagen er gået med at forberede noget af maden til i morgen... Således er den kolde risengrød klar til at blive vendt med hakkede og smuttede mandler og fløde i morgen, waldorfsalaten skal bare lige have lidt pynt og så skal der kun steges and (langtidsstegning selvfølgelig) koges kartofler, laves brune kartofler og en lækker andesauce... Ihh hvor jeg glæder mig!

Juletræet står faktisk fint pyntet allerede nu... Men jeg begyndte først med at pynte efter at Elias blev lagt i seng, for så får han sig en dejlig overraskelse, når han kommer op i morgen og ser det smukke træ der midt i det hele... Hvor er jeg dog spændt på om han kan holde sig i skindet eller om der går Chip og Chap i den bette knægt og kravlelysten sætter i gang... Det kan også være han bare har lyst til at flå kuglerne af træet...

På denne lillejuleaften vil jeg dele en lækker småkageopskrift med jer, som jeg har fra Amo's Store Julebagebog, så hvis du lige pludselig står og mangler lidt opfyldning i dine kagedåser henover julen, så er dette en super nem og lækker opskrift at give sig i kast med...


Én dej - 3 slags småkager...

Du skal bruge:
Grunddej:
1 kg hvedemel
375g flormelis
750g koldt smør eller margarine
2 æg

Denne portion giver ca. 250 stk. småkager...

Sådan gør du:
Alle ingredienser kommes i et stort fad og æltes sammen til en ensartet dej.
Del dejen i 3 lige stor dele på et meldrysset bord.

Bagetid:
Ca. 6-8 minutter (hold øje med dem!) midt i en 200 grader forvarmet ovn (180 grader varmluft)

Chokoladedråber
Ælt 50 g finthakket chokolade ind i en portion dej og form den til en oval stang. Lad den blive helt kold i køleskabet og skær den så i skiver på 4 mm tykkelse. Bag dem på en bageplade med bagepapir,

Jødekager
Rul en portion dej tyndt ud med en kagerulle til ca. 3 mm tykkelse. Udstik med en form eller et glas til ca. 5 cm store kager, der sættes på en bageplade med bagepapir. Pensl med sammenpisket æg og drys med kanel og sukker.

Nøddehapsere
Ælt 50g finthakkede nødder (hasselnødder eller valnøddekerner) i en portion dej og tul den ud til en pølse ca. 4 cm tyk. Lad den blive helt kold i køleskabet i ca. 1 time Skær den ud i skiver på ca. 3 mm tykkelse og bag dem på en bageplade med bagepapir.

Rigtig god bagelyst...

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...

Print

Ophavsret

Alle billeder og tekst på denne blog tilhøre Agnethe - about a girl medmindre andet er nævnt og anvendelse heraf uden tilladelse vil medføre retsligt efterspil.

Spørg venligst, hvis du vil låne mine billeder eller tekster - tak...