Gå videre til hovedindholdet

23. December - julebag del 3

Glædelig 23. december og lillejuleaften...



Så er der ikke mange timer til spændingen bliver udløst - kun én dag tilbage og så går det løs... Julestemningen har så småt indfundet sig i det Thorsenske hjem, hvor aftensmaden bestod af risengrød (en dejlig tradition taget med hjemmefra mine forældre) og hvidtøl (dog uden citronvand, for det er skisme svært at opdrive nogen steder!) og dagen er gået med at forberede noget af maden til i morgen... Således er den kolde risengrød klar til at blive vendt med hakkede og smuttede mandler og fløde i morgen, waldorfsalaten skal bare lige have lidt pynt og så skal der kun steges and (langtidsstegning selvfølgelig) koges kartofler, laves brune kartofler og en lækker andesauce... Ihh hvor jeg glæder mig!

Juletræet står faktisk fint pyntet allerede nu... Men jeg begyndte først med at pynte efter at Elias blev lagt i seng, for så får han sig en dejlig overraskelse, når han kommer op i morgen og ser det smukke træ der midt i det hele... Hvor er jeg dog spændt på om han kan holde sig i skindet eller om der går Chip og Chap i den bette knægt og kravlelysten sætter i gang... Det kan også være han bare har lyst til at flå kuglerne af træet...

På denne lillejuleaften vil jeg dele en lækker småkageopskrift med jer, som jeg har fra Amo's Store Julebagebog, så hvis du lige pludselig står og mangler lidt opfyldning i dine kagedåser henover julen, så er dette en super nem og lækker opskrift at give sig i kast med...


Én dej - 3 slags småkager...

Du skal bruge:
Grunddej:
1 kg hvedemel
375g flormelis
750g koldt smør eller margarine
2 æg

Denne portion giver ca. 250 stk. småkager...

Sådan gør du:
Alle ingredienser kommes i et stort fad og æltes sammen til en ensartet dej.
Del dejen i 3 lige stor dele på et meldrysset bord.

Bagetid:
Ca. 6-8 minutter (hold øje med dem!) midt i en 200 grader forvarmet ovn (180 grader varmluft)

Chokoladedråber
Ælt 50 g finthakket chokolade ind i en portion dej og form den til en oval stang. Lad den blive helt kold i køleskabet og skær den så i skiver på 4 mm tykkelse. Bag dem på en bageplade med bagepapir,

Jødekager
Rul en portion dej tyndt ud med en kagerulle til ca. 3 mm tykkelse. Udstik med en form eller et glas til ca. 5 cm store kager, der sættes på en bageplade med bagepapir. Pensl med sammenpisket æg og drys med kanel og sukker.

Nøddehapsere
Ælt 50g finthakkede nødder (hasselnødder eller valnøddekerner) i en portion dej og tul den ud til en pølse ca. 4 cm tyk. Lad den blive helt kold i køleskabet i ca. 1 time Skær den ud i skiver på ca. 3 mm tykkelse og bag dem på en bageplade med bagepapir.

Rigtig god bagelyst...

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Brusebadsboller og kanelsnegle med knas

Jeg havde jo bagt en smule til vores lille MBK-mødregruppe komsammen for snart et stykke tid siden, jeg har dog ikke fået blogget om herligheden og egentlig også kun fået taget billeder af bollerne... Nu lovede jeg jo også at jeg ville poste opskrifterne, så de kommer her: Brusebadsboller (ca. 12 stk.) 6 spsk. vand 50g gær 3 dl mælk 50g smeltet smør ca. 7-8 dl mel 1 tsk salt 3 spsk sukker 1 tsk kardemomme (kan undlades) Opløs gæren i det lunkne vand. Tilføj de øvrige ingredienser og ælt dejen sammen. Form 12 boller og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Stil bollerne til hævning under et fugtigt viskestykke, tænd ovnen på 225 grader og snup et dejligt brusebad. Bollerne er klar til at blive sat i ovnen på midterste rille, når du kommer tilbage i køkkenet efter ca. 25 minutter. Pensl dem evt. med pisket æg først, så bliver de ekstra flotte. Bag dem i ca. 12 minutter (hold øje med dem, for er jeres ovn ligesom min, så kan man ALDRIG regne med den angivne bagetid - mine bo