Gå videre til hovedindholdet

6. December

Glædelig 6. December allesammen...



Nissen Maxihue var lige ved at brænde fra mig i går og det var kun med nød og næppe, at jeg nåede at puste flammen ud inden 6-tallet så småt var blevet ædt også... Ihh han brænder hurtigt den kære nisse...

I dag er det tid til en lille julehistorie eller to... Jeg ELSKER julehistorier, men dette er bare en kort en af slagsen og nu nok mere vers end en historie... Den griber dybt ind i den forventningens glæde børn har her til jul og det er vel nok en følelse, som vi alle husker og indimellem savner... Så lad os sammen bare lige for en stund glemme alt om gaveræs og julestress mens vi læser her:

En plan
Hvordan skal man dog få tiden til at gå,
mens man spekulerer over hvilke gaver man vil få?
Det værste er nu dagen lige op til jul, 
man kan lige så godt kravle helt i skjul
og gemme sig bort under sin dyne, 
som om man var en værre sovetryne!

Juleønsker
Til jul, der ønsker jeg mig et tog og en masse andre ting,
blandt andet en dejlig billedbog
og en spilledåse med hiv og sving.
Så kan jeg sidde og kigge i bogen,
mens toget futter hid og did,
og spilledåsen står i krogen
og spiller om julesneen hvid.
Men det kan jo være, jeg får noget andet,
måske et bælte eller en bold,
så må jeg prøve at være dannet
og holde mit hoved koldt.

- fra bogen 365 nye godnathistorier - en historie til hver dag hele året...

P.S. Husk nu at deltage i julekonkurrencen, der er kun 5 dage tilbage! Husk det er sjovere, hvis du ikke læser de andres svar først og prøver uden google ;)

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Sprødstegte Kyllingebryster a´la Jamie Oliver

Sprødstegte Kyllingebryster (2 pers.) Ingredienser 1 fed hvidløg 1 usprøjtet citron (økologisk) 6 sprøde kiks af typen cream crackers (kan fås i Superbest) 25g smør 4 stilke bredbladet persille (STILKE IKKE STÆNGLER) havsalt og friskkværnet peber 2 store spsk. hvedemel 1 stort æg, helst økologisk 2 kyllingbryster uden skind, helst økologiske olivenolie Fremgangsmåde: Pil hvidløget og riv citronen på den fine side af rivejernet. Kom kiksene i en foodprocessor sammen med smør, hvidløg, persille (både blade og stilke), citronskal og et godt drys salt og peber. Lad maskinen køre til blandingen minder om fine, lidt fedtede krummer; hæld krydderraspen op i en tallerken. Hæld melet i en anden tallerken. Slå ægget ud i en flad skål og pisk det let sammen med en gaffel. Rids forsigtigt undersiden af kyllingbrysterne med en skarp kniv, læg et stykke husholdningsfilm over hvert bryst og bank det fladere med bunden af en stegepande eller lignende tungt. Vend først omh