fredag den 9. december 2011

9. December

Glædelig 9. december allesammen...


Ja nissen er lidt skæv i dag pga. vinden... Der blæser jo en grusom storm i det ganske land og det er der bestemt ikke noget som helst julet over... Det skulle da lige være, hvis man følger med i The Julekalender, som i år bliver genudsent på tv2 som voksen-julekalender for gud ved hvilken gang... Så i aften bliver det helt sikkert en mørk og stormfuld aften....


I har nok regnet ud, at jeg godt vil skrive lidt om The Julekalender i dagens kalenderindlæg... Julekalenderen er vel den vi bedst husker for at skabe landeplagesætninger som: "Ja, de' bar' dæjli", "That's good vending, maybe we can use that in another afsnit" eller "bobbobbobbob" (husk det medfølgende håndsignal - læg hånden fladt og drej den fra højre mod venstre og tilbage igen i hurtige vendinger)
Historien, som julekalenderen er bygget op om er:

For længe siden levede nisserne et fredeligt og roligt liv i det mørke og ubeboede Jylland, indtil de onde nosserer kom, raserede deres huler, og drev dem på flugt til Amerika. De ødelagde alt hvad nisserne havde, på nær en hule, som de aldrig fandt.

Nissen Gammel Noks spilledåse er ved at gå i stå, og nøglen til at trække den op med, måtte han efterlade i hulen, dengang da nisserne flygtede for mange år siden. De tre nisser Hansi, Günter og Fritz bliver derfor sendt til Danmark, for at finde denne nøgle, og bringe den tilbage til ham.
Men da de tre nisser flyver ind over Jylland, løber deres fly pludselig tør for benzin, og da det styrter ned bliver propellen bøjet og fuldstændig ubrugelig. De tre nisser finder vej til hulen og nøglen, men de kan ikke komme hjem, før de har fået fat i en ny propel, og derfor bliver snitternissesønnen Günter sat til at snitte en ny propel.

Samtidig, et lille stykke fra hulen, bor kartoffelavler Oluf Sand sammen med hans kone Gertrud og deres hund Emil. Oluf og Gertrud får pludselig en dag uventet besøg af en mærkelig Københavner, ved navn Benny, hvis bil er brudt sammen, og som derfor bliver nødt til at overnatte hos dem et stykke tid. Hvad de ikke ved er, at han i virkeligheden er en nosserer, som med tiden har taget menneskeskikkelse, og at hans mission er at finde frem til nissernes hemmelige hule.(citat fra http://www.tv-serie.dk/Julekalender/The_Julekalender.html)

Musikken er fængende og selvom skuespillet ikke er det bedste i verden er det alligevel en ganske fin voksenjulekalender... Det bedste er næsten, at da vi var yngre fik vi fra Jylland at vide, at sjællænderne skulle have undertekster på, for at de kunne forstå dialogen - er det sandt???

Til sidst vil jeg dele min ynglings-julesang fra The Julekalender:


Rigtig god fornøjelse...

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...

Print

Ophavsret

Alle billeder og tekst på denne blog tilhøre Agnethe - about a girl medmindre andet er nævnt og anvendelse heraf uden tilladelse vil medføre retsligt efterspil.

Spørg venligst, hvis du vil låne mine billeder eller tekster - tak...