Gå videre til hovedindholdet

Lækker kyllingesuppe til det kolde forår

Angrebet af forkølelse og hoste er vi herhjemme tyet til det bedste, når man er småsyg og lidt sølle - nemlig suppe... Dog plejer vi at snuppe de nemme løsninger fra Mou (og sier de der klamme suppeurter fra) i form af hønsekødssuppe eller aspargessuppe, men lige netop i søndags havde jeg overskuddet til at gå i køkkenet og svede over gryderne...

Ej svede og svede er nu så meget sagt, for det der tog længst tid var egentlig forberedelsen af ingredienserne til suppen... Der skulle en pokkers masse i synes jeg, men hvad gør man ikke for at få en lidt anderledes smagsoplevelse...

For første gang i mange år har jeg også med denne ret præsteret at få købt og brugt frisk chili! Vi er noget stærk-mads-forskrækkede herhjemme, så chili har aldrig rigtig været på menuen, men jeg tænkte, at hverken det eller ingefær kunne gøre noget værre ved vores smagsløg end den åndssvage forkølelse allerede har præsteret... Så i med det og resultatet blev nu meget godt efter min smag... Manden var ikke voldsomt imponeret, for der var jo ALT for lidt kylling i efter hans smag... Så mon ikke suppen kommer på menuen igen, bare med lidt ekstra tilsat kylling...

Opskriften kommer fra Sif Orellanas Spilopper og Stjerneskud og kan virkelig varmt anbefales, men helt ærligt så tror jeg at Sif enten har en ret stor-spisende familie eller også er der skrevet forkert i kogebogen i forhold til antal personer, denne ret er lavet til. Jeg lavede en halv portion og vi var 3 voksne og et barn til at spise - og der var endda en rest tilbage!... Det kan også godt være vi er småttærende, men ihh det mættede godt...

Nu undskylder jeg på forhånd for MEGET dårlige billeder... Det skulle gå lidt stærkt og så var der jo overhovedet ikke det, der ligner ordentligt lys til at fotografere...


Indisk inspireret kyllingesuppe

(4 pers.)

1 løg
4 fed hvidløg
neutral olie
4 tsk. karry
½ rød chili
2 spsk. finthakket frisk ingefær
1 syrligt madæble
3 gulerødder
1 rød peberfrugt
2 liter kyllingefond eller -bouillon
4 kyllingefileter
3 spsk. kokos- eller solsikkeolie til stegning
friskkværnet salt og peber
2 dl kokosmælk
en håndfuld frisk koriander (kan undlades)

Hak løget og hvidløgsfeddene fint. Varm lidt neutral olie i en gryde. Tilsæt karryen og lad den lige svitse i 1 minut. Kom løg og hvidløg i gryden og lad blandingen svitse ved jævn varme i et par minutter.
Hak chili og ingefær fint, skræl æblet og gulerødder og skær dem i tern. Kom det hele ned i gryden. Rengør den røde peberfrugt og snit den i slanke strimler. Kom den ned i gryden og lad retten simre i et par minutter.

Hæld kyllingefonden ved og lad suppen simre i yderligere et kvarters tid. Skær i mellemtiden kyllingefileterne ud i mundrette stykker og steg dem i lidt olie på en pande ved middelvarme til de er gyldenbrune og indbydende. Krydr dem med salt og peber.

Rund suppen af med kokosmælken og læg kyllingestykkerne i. Drys rundhåndet med grofthakket koriander inden servering. Server evt. et lækkert Naan brød til eller et andet slags madbrød.

Bon appetit...

Kommentarer

  1. Haps, sådan en grydefuld suppe kunne jeg godt klemme ned på en kold onsdag :)

    SvarSlet
  2. Jah, den er altså også bare overraskende god og er man til lidt stærkere mad end os, så kan man sagtens sætte mængden af chili op og bruge en lidt mere krads karry :D

    SvarSlet

Send en kommentar

Jeg elsker at høre fra jer, så tak for jeres kommentar...

Populære opslag fra denne blog

Æblemuffins a´la Claus Meyer

Sjældent har jeg da smagt noget så lækkert og saftigt som disse æblemuffins! De er bare SÅ gode, men også en kaloriebombe af en anden verden! Kun fordi jeg havde spist en god fyldig frokost, havde motioneret lidt og ikke havde brug for et eftermiddags-mellemmåltid var der plads til sådan en i regnskabet i går, for med hele 208 kalorier, så spiser den altså 1/6 af hele mit kaloriebehov for én dag!!! Men den var syndig god og en halv kunne ikke gør det for mig desværre... Men det er jo ingen grund til at holde opskriften for sig selv og sige tak til Claus Meyer for at dele den med mig i sin Meyers Bageri, som jeg ELSKER! Meyers Æblemuffins 10-12 stk. Du skal bruge: ½ tsk. kardemomme, stødt ½ dl rapsolie, koldpresset 0,75 dl yoghurt naturel 140 g sukker 75 g lys muscovado sukker (eller brun farin) 50 g hasselnødder, finthakket 140 g hvedemel ½ spsk kanel, stødt 1 knivspids salt 2 tsk bagepulver 2 medium æg 400 g æble Rør rapsolie, yoghurt, sukker, muscovado sukker gr

Karolines hjemmelavede aspargessuppe

Den lækreste aspargessuppe er efter min mening ikke Mous færdiglavede, som du med nemhed kan hente op af frysedisken i Føtex. Den smager da ok, men er slet ikke lige så tyk og cremet som jeg gerne vil have at min aspargessuppe skal være og så kan de have kogt den nok længe... Nej, den bedste aspargessuppe ifølge mine smagsløg er helt klart Karolines den hjemmelavede, som er flødelegeret MUMS! Det fås bare ikke bedre og så med hjemmebagte flutes til... Det er slet ikke så avanceret som det lyder og hvis du alligevel har kogt en kylling til høns i asparges, så har du nok gemt fonden og det er bare langt det lækreste at bruge i stedet for en bouillonterning... Jeg præsterede at lave så meget aspargessuppe sidst, at der nu står til en middag mere i fryseren og jeg GLÆDER mig til næste gang det kommer på madplanen, for så god var den altså! Men i skal da ikke snydes for opskriften, som mange nok har i forvejen, da den er at finde i Karolines Køkken nr. 1 tilbage fra 1980. Karolines

Brusebadsboller og kanelsnegle med knas

Jeg havde jo bagt en smule til vores lille MBK-mødregruppe komsammen for snart et stykke tid siden, jeg har dog ikke fået blogget om herligheden og egentlig også kun fået taget billeder af bollerne... Nu lovede jeg jo også at jeg ville poste opskrifterne, så de kommer her: Brusebadsboller (ca. 12 stk.) 6 spsk. vand 50g gær 3 dl mælk 50g smeltet smør ca. 7-8 dl mel 1 tsk salt 3 spsk sukker 1 tsk kardemomme (kan undlades) Opløs gæren i det lunkne vand. Tilføj de øvrige ingredienser og ælt dejen sammen. Form 12 boller og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Stil bollerne til hævning under et fugtigt viskestykke, tænd ovnen på 225 grader og snup et dejligt brusebad. Bollerne er klar til at blive sat i ovnen på midterste rille, når du kommer tilbage i køkkenet efter ca. 25 minutter. Pensl dem evt. med pisket æg først, så bliver de ekstra flotte. Bag dem i ca. 12 minutter (hold øje med dem, for er jeres ovn ligesom min, så kan man ALDRIG regne med den angivne bagetid - mine bo